1 aprilie 2020
Chisinau
Social

Federația Feroviarilor își va desfășura Congresul într-o perioadă mai fastă

Loading
Social Federația Feroviarilor își va desfășura Congresul într-o perioadă mai fastă
Federația Feroviarilor își va desfășura Congresul într-o perioadă mai fastă
Vocea poporului

Consiliul Federației Sindi­cale a Feroviarilor din Re­publica Moldova (FSFM) a luat decizia de a amâna desfășurarea, pe 19 mar­tie curent, a Congresului VI, care fusese programat pentru această dată de forul de conducere încă la 13 decembrie anul trecut.

Aceasta pentru a se con­forma hotărârilor Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind situația epidemiologică din țară legată de infecția cu COVID-19.

Tot în această decizie se menționează că hotărârea privind stabilirea datei desfășurării lucrărilor Congresului VI al FSFM va fi aprobată doar după stabili­zarea situației epidemiologice în Repu­blica Moldova, într-un termen de nu mai mare de două săptămâni după anularea interdicției de a organiza și desfășura manifestări, întruniri în masă cu parti­ciparea unui număr mai mare de 50 de persoane.

De asemenea, s-a decis prelungi­rea mandatului organelor elective ale Federației Sindicale a Feroviarilor, inclusiv al lui Ion Zaporojan, președinte în funcție al FSFM, până la data desfășurării Con­gresului VI al Federației.

Conform agendei Congresului VI al Federației Sindicale a Feroviarilor, cei 80 de delegați, aleși din rândurile a peste 6850 de membri de sindicat, ceea ce re­prezintă mai bine de 97 la sută din nu­mărul angajaților întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, urmau să audieze și să se implice plenar într-un exercițiu profund, amplu de dezbateri pe marginea dării de seamă ce vizează ac­tivitatea Prezidiului Consiliului FSFM în perioada anilor 2015-2020.

Este un document care reflectă reali­zările Federației Sindicale a Feroviarilor, problemele curente și măsurile de per­spectivă în ceea ce privește protecția drepturilor, a intereselor colective și indi­viduale ale angajaților căii ferate din Mol­dova. Totodată, urma să fie alese organe­le elective de conducere ale Federației.

La Congresul VI al FSFM urmau să fie prezenți invitați din sindicatele de branșă din țările CSI, din țările baltice și Georgia.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com