26 august 2019
Chisinau
Social

Fără succese relevante în respectarea drepturilor omului

Loading
Social Fără succese relevante în respectarea drepturilor omului

Domeniul justiției, asigurarea plura­lismului de opinie, libertatea și independența mass-media rămân a fi, și în acest an, restanțele la capitolul respectarea drepturilor omului, sem­nalate de Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai. În cadrul unei conferințe de presă, Avocatul Poporului a trecut în revistă cele mai importante evenimen­te din anul 2017 din domeniu dreptu­rilor omului, a vorbit despre realizările înregistrate, dar și despre provocări­le existente în Republica Moldova în sfera dată.

Fără succese relevante în respectarea drepturilor omului

epochtimes-romania.com

Evenimente positive

Printre evenimentele pozitive care au avut loc în anul 2017, ombudsmanul a evidențiat elaborarea și aprobarea de că­tre Guvern a unui nou Plan de Acțiuni în domeniul drepturilor omului, care urmea­ză a fi adoptat de Parlament. De aseme­nea, Avocatul Poporului a salutat lansarea de către autorități a inițiativei de instituire a unui Consiliu național pentru drepturi­le omului și a unui Secretariat permanent pentru drepturile omului.

„În șirul evenimentelor pozitive se în­scrie și adoptarea, în anul 2017, a unor norme privind umanizarea pedepsei pe­nale, precum și includerea în Constituție a unui capitol nou privind rolul și atribuțiile Avocatului Poporului”, a spus Mihail Coto­robai.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com