18 august 2019
Chisinau
Social

Facilități, zile suplimentare la concediu la o organizaţie afiliată „SindLUCAS”

Loading
Social Facilități, zile suplimentare la concediu la o organizaţie afiliată „SindLUCAS”
Facilități, zile suplimentare la concediu la o organizaţie afiliată „SindLUCAS”
sindicate.md

Asociaţia pentru educaţie „Neou­manist” din Străşeni este o organi­zaţie nonguvernamentală, care ela­borează şi implementează proiecte de asistenţă socială. În prezent, aso­ciaţia are ca parteneri şi finanţatori organizaţii din Olanda, Austria, dar şi din Republica Moldova. Misiunea asociaţiei este de a ameliora calita­tea vieţii persoanelor în etate, prin prestarea asistenţei socio-medicale şi spirituale.

Organizaţia deservește aproximativ 400 de persoane în etate în cadrul mai multor proiecte. Este vorba de un centru de zi pentru persoane vârstnice, un centru de plasament permanent al persoanelor în etate, serviciul îngrijirea la domiciliu a per­soanelor vârstnice şi singure, serviciul de livrare a prânzului cald la domiciliu unor astfel de persoane.

Organizaţia sindicală a Asociaţiei „Neo­umanist” întruneşte 94 de salariaţi –  asis­tenţi sociali, asistenţi medicali, infirmiere, psiholog, masor, bucătari, spălătoreasă, grădinar, dar şi un coregraf, toţi fiind mem­bri de sindicat. Un contract colectiv de muncă la asociaţie a fost negociat şi adop­tat în anul 2016, pentru o perioadă de trei ani. Proiectul contractului a fost întocmit de membrii comisiei pentru dialog social angajator-sindicate şi a fost propus spre examinare salariaţilor asociaţiei, după care a avut loc o şedinţă la care documentul a fost adoptat, ulterior fiind înregistrat la In­spectoratul teritorial de muncă din munici­piul Chişinău. Contractul colectiv de mun­că se răsfrânge asupra tuturor salariaţilor membri de sindicat.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com