24 august 2019
Chisinau
Social

Fac zilnic naveta pentru a avea grijă de pacienţii din Hânceşti

Loading
Social Fac zilnic naveta pentru a avea grijă de pacienţii din Hânceşti

Aproape jumătate dintre me­dicii care activează la Spitalul Raional Hânceşti locuiesc în Chişinău şi sunt nevoiţi zilnic să facă naveta, pentru a avea grijă de pacienţii din raionul respectiv.

spital-hincesti

„Asta se întâmplă din cauză că Spitalul Raional Hânceşti duce lipsă de doctori la mai multe spe­cialităţi. Medicii din Chişinău sunt o salvare pentru raioanele care sunt în apropiere, dar cum oare se descurcă instituţiile medicale care sunt la o distanţă mai mare de capitală? Toate astea se întâm­plă din cauza lefurilor mici”,  ne spune Mihai Fărâmă, preşedintele comitetului sindical de la Spitalul Raional Hânceşti, preşedintele or­ganizaţiei sindicale raionale Hân­ceşti „Sănătatea”.

În prezent, la Spitalul Raional Hânceşti activează 337 de salari­aţi, toţi fiind membri de sindicat. Dintre ei, 63 sunt medici, 109 – asistente medicale, 105 – infirmi­ere, 60 – personal tehnic. Potrivit liderului sindical, 28 la sută dintre medici şi asistente medicale sunt pensionari. În anul 2017, leafa medie pe instituţie era de 4533 de lei. Salariul mediu al medici­lor era de 6880 lei, al asistentelor medicale – de 4700 de lei, iar al infirmierelor – de 2770 de lei.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com