24 august 2019
Chisinau
Social

Doctorii vor evada în masă dintr-un sistem ce nu le oferă protecție

Loading
Social Doctorii vor evada în masă dintr-un sistem ce nu le oferă protecție
Doctorii vor evada în masă dintr-un sistem ce nu le oferă protecție
gorod.lv

În ultimul timp, subiectele despre sistemul medical din Republica Mol­dova servesc drept deschidere în buletinele de știri. După o serie de materiale ce scoteau în vileag anu­mite lacune din activitatea medica­lă, de această dată ne-am confrun­tat cu o situație în care o doctoriță s-a ales cu coastele rupte și comoție cerebrală după ce a fost bătută de soțul unei paciente care a decedat.

În aceste condiții, mulți lucrători medi­cali spun că se gândesc să evadeze din ca­drul unui sistem unde nu sunt protejați și nu li se asigură o viață decentă și confortul psihologic de care au nevoie pentru a-și concentra toată atenția asupra muncii.

Prima reacție a Ministerului Sănătății re­feritoare la cazul doctoriței maltratate am aflat-o de pe rețelele de socializare.

„Regretăm mult acest caz. E și „meritul” unora care au demarat denigrarea medici­lor…”, a scris pe Facebook Boris Gâlcă, secre­tar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Funcționarul a făcut aluzie la mijloacele de informare în masă care au mediatizat cazul tinerei care a născut în grupul sani­tar, ce a scos în evidență lacunele grave din sistemul medical. A urmat totuși și o reacție oficială. Ministerul Sănătății a inițiat o investigație proprie, au pornit o anchetă și organele poliției. Între timp, toți lucrăto­rii medicali din instituțiile medico-sanitare din municipiul Chișinău vor purta, până la sfârșitul lunii martie, panglici de culoare mov în semn de solidaritate.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com