20 august 2019
Chisinau
Social

Doar zece lei zilnic pentru copiii rămaşi fără îngrijire părintească

Loading
Social Doar zece lei zilnic pentru copiii rămaşi fără îngrijire părintească
Doar zece lei zilnic pentru copiii rămaşi fără îngrijire părintească
suntparinte.md

Copiii rămaşi fără îngrijire părin­tească vor primi din partea statu­lui o indemnizaţie zilnică de 10 lei. Totodată, lor li se vor repartiza câte 100 de lei cu ocazia zilei de naşte­re şi câte 70 de lei la Anul Nou, de Crăciun, de Paşti şi de Ziua Interna­ţională a Copilului. Ministerul Sănă­tăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a prezentat spre dezbateri publice un proiect al Regulamentului cu privire la stabilirea şi plata indemnizaţiei zilnice pentru copii.

Potrivit autorilor documentului, regula­mentul are scopul de a spori bunăstarea materială a copiilor plasaţi în servicii de protecţie de tip familial şi comunitar, pre­cum şi de a dezvolta abilităţile individuale ale copiilor privind gestionarea raţională a banilor personali.

De indemnizaţie zilnică vor beneficia copiii din clasa a cincea până la împlinirea vârstei de 18 ani, plasaţi în asistenţă paren­tală profesionistă, la casele de copii de tip familie, serviciile de tutelă/curatelă, în ca­sele comunitare pentru copii în situaţie de risc, în centrele de plasament pentru copiii separaţi de părinţi.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com