24 august 2019
Chisinau
Social

Discriminare și prejudecăți. Persoanele cu dizabilităţi se confruntă cu un şir de probleme în procesul de încadrare în muncă

Loading
Social Discriminare și prejudecăți. Persoanele cu dizabilităţi se confruntă cu un şir de probleme în procesul de încadrare în muncă

Sunt diferiţi, dar egali. Au abi­lităţi, voinţă, chiar dacă une­ori sunt lipsiţi de putere. În Republica Moldova, numărul persoanelor cu dizabilități este de peste 180 de mii, ceea ce re­prezintă peste cinci la sută din populaţia totală a ţării, iar co­piii cu nevoi speciale constituie aproape doi la sută din numă­rul total al minorilor din țară.

prime.md

prime.md

În fiecare an, la 3 decembrie, la nivel mondial este marcată Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, care are drept obiectiv promovarea înţelegerii probleme­lor legate de dizabilitate şi mobili­zarea susţinerii demnităţii, a drep­turilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

 

Prejudecăţile, o barieră esenţială

Potrivit Ludmilei Malcoci, preşe­dinta Alianţei Organizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi din Republica Moldova, o barieră esenţială în acest sens ţine de pre­judecăţile predominante în soci­etate, precum că persoanele cu cerinţe speciale ar reprezenta o povară sau angajarea lor poate ge­nera costuri suplimentare, fie prin productivitatea redusă, fie prin cheltuieli pentru adaptarea locului de muncă.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com