28 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Decorat cu cea mai înaltă distincţie sindicală

Loading
Fără categorie Decorat cu cea mai înaltă distincţie sindicală
Decorat cu cea mai înaltă distincţie sindicală

ovidiu-jurca

 

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova l-a decorat, zilele trecute, pe Ovidiu Jurca, specialist principal pentru problemele lucrătorilor la Biroul Inter­naţional al Muncii de la Bu­dapesta, cu Insigna de onoa­re a confederaţiei. Această distincţie a CNSM i-a fost înmânată specialistului de la OIM cu ocazia încheierii, în octombrie anul curent, a mandatului în ţara noas­tră.

 

„În ultima perioadă, cu susţinerea dumnealui, s-au făcut simţite diferite schim­bări în bine. Şi cred că acest lucru a fost remarcat şi de sindicate, şi de patronate, dar şi de structurile de stat, fiindcă este foarte insistent, promovează ideile ca un ju­rist internaţional de o speci­alizare înaltă”, a declarat cu această ocazie Oleg Budza, preşedintele CNSM.

„Noi am hotărât să-l de­corăm pe domnul Ovidiu Jurca din partea CNSM cu cea mai înaltă distincţie a organizaţiei noastre, pentru o contribuţie deosebită la edificarea unui sistem sindi­cal de educaţie performant, promovarea intereselor sin­dicatelor din ţara noastră la nivel internaţional, pentru relaţiile de prietenie şi de bună colaborare”, a specifi­cat Oleg Budza.

„Vă mulţumim din inimă pentru insistenţă şi pentru că aţi depus mult suflet şi dedicaţie în activitatea dum­neavoastră, orientată spre schimbarea în bine a lucru­rilor în ţara noastră”, a adă­ugat preşedintele CNSM.

La rândul său, Ovidiu Jurca a mărturisit că a re­alizat această activitate cu dăruire şi o va face în conti­nuare din tot sufletul.

„Înainte de a fi jurist, specialist al OIM, sunt sindicalist. Am mai spus-o şi cu altă ocazie, conştiinţa dreptului cetăţeanului, a lucrătoru­lui şi a angajatorului este foarte importantă. Şi mă bucur că Republica Moldova se numără printre puţinele ţări în care am văzut că se lucrea­ză în această direcţie, am văzut un progres. De câte ori am fost întrebat care este ţara cu care lucrez cel mai bine, cu referire la lucrători şi la sindicate, am răspuns fără să ezit că Republica Moldova”, a menţionat Ovidiu Jurca.

„Mă onorează această distincţie. Va sta la loc de cinste atât medalia, cât şi diploma, iniţial în biroul meu de la Budapesta, iar apoi acasă, ca să mă pot lăuda cu semnele de prietenie şi consideraţie primite de la sindicaliştii din Republica Moldova”.

Ovidiu Jurca a precizat că mandatul care se încheie a avut drept scop creşterea capacităţii grupurilor interesate din ţara noastră în combaterea efectelor negative ale muncii informale şi în declanşarea unui proces de tranziţie de la munca informală la cea formală.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com