26 august 2019
Chisinau
Social

Declaraţie comună a reprezentanţilor angajaţilor din serviciile publice

Loading
Social Declaraţie comună a reprezentanţilor angajaţilor din serviciile publice

După cum anticipam în nu­mărul precedent, o declaraţie comună a Federaţiei Sindica­telor Angajaţilor din Serviciile Publice „SindASP” şi a insti­tuţiilor de asistenţă socială din Republica Moldova a fost întocmită şi dată publicităţii. Ideea acestei declaraţii a fost lansată în cadrul unei întru­niri recente, la care au fost dezbătute problemele acestei categorii de salariaţi.

declaratie-sindasp

Participanţii la întrunire şi-au exprimat nemulţumirea în legătu­ră cu salariile derizorii și volumul excesiv de muncă, pe fondul de­calajului mare dintre numărul de beneficiari și cel de angajați, dar și faţă de alocațiile bugetare in­fime pentru nevoile persoanelor aflate în dificultate.

 

În continuare, vă prezentăm textul integral al declaraţiei în ca­uză:

„Noi, participanţii la şedinţa comună a Federaţiei „SindASP”, a conducerii direcţiilor de asistenţă socială din teritorii şi a liderilor de sindicat din instituţiile respective, ne exprimăm categoric nemulţu­mirile cu privire la condiţiile de muncă indecente şi la sistemul de salarizare totalmente  insuficient din acest domeniu. Această stare de lucruri a fost expusă în cadrul reuniunii din data de 14 decem­brie 2017, la iniţiativa salariaţilor membri de sindicat din structurile teritoriale.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com