14 august 2020
Chisinau
Sport

De sănătatea angajaţilor depinde calitatea muncii lor

Loading
Sport De sănătatea angajaţilor depinde calitatea muncii lor
De sănătatea angajaţilor depinde calitatea muncii lor
spartachiada-2

Foto: arhivă personală

Securitatea şi sănătatea lucrătorilor ocrotirii să­nătăţii a fost şi este o prioritate pentru Sindicatul „Sănătatea”. De sănă­tatea angajaţilor ramurii, în mare măsură depinde calitatea muncii lor.

 

Prin exemplul propriu, medi­cii pot chema cetăţenii la o viaţă activa. Astfel, reprezentanții ra­murii sănătăţii anual participă la competiţii sportive, devenind exemplul unui mod de viaţă să­nătos.

În perioada 30 august – 1 sep­tembrie curent, la „Campingul din Vadul lui Vodă,” s-au desfăşurat competiţiile finale ale Spartachiadei a XXVIII-a a lucrătorilor ocrotirii sănătăţii, organizată de Sindicatul „Sănătatea” şi Mi­nisterul Sănătăţii. Startul celei de a 28 ediție a Spartachiadei lucrătorilor medicali a fost dat de Victor Benu, președintele Sindicatului „Sănătatea”. El a menționat importanța practi­cării sportului pentru a avea un mod sănătos de viață și a urat participanților succes.

 

spartachiada

Foto: arhivă personală

 

La spartachiadă au participat circa 600 amatori ai sportului şi culturii fizice, reprezentanţi ai 38 colective. Competiţiile s-au desfășurat la 8 probe sportive: minifotbal, volei feminin, volei masculin, tenis de masă, şah, jo­cul de dame, aruncarea darţului şi tragerea otgonului.

Majoritatea echipelor participante la competiții au demon­strat o pregătire sportivă bună. Cele mai rezultative echipe au fost:

 

Volei (proba feminină):

 

 

I – mun. Chișinău;

II – CNȘPMU;

III – Cahul;

 

Volei (proba mas­culină):

 

I – Soroca;

II – Comrat;

III – mun. Chișinău;

 

Mini fot­bal:

 

I – Asociația Farmaciștilor;

II – Spitalul Clinic Republican;

III – USMF „N. Testemițanu”;

 

Tragerea otgonului;

 

I – Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii;

II – Asociația Farmaciștilor;

III – Soroca;

 

Aruncarea darţului (bărbaţi):

 

I – Donos Veaceslav, Soroca;

II – Digolean Alexandru, Bălți;

III – Ciuvaga Andrei, Ca­hul.

 

Învingătorii pe echipe și cei mai buni sportivi au fost decoraţi cu Diplome ale Ministerului Sănătății și Sindicatului „Sănă­tatea”, cu cupe sportive și premii băneşti din partea Sindicatului „Sănătatea”. Participanţii la spar­tachiadă vor fi menţionaţi şi în colectivele de muncă.

 

Mihail Dutca,

președintele Comitetului organizatoric

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com