27 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Cum ies moldovenii din iarnă

Loading
Fără categorie Cum ies moldovenii din iarnă
Cum ies moldovenii din iarnă
foul-din-vatra

Foto: gindul.info

 

Moldovenii s-au rugat tot anul să avem o iarnă blândă. Nu toți. Mă re­fer la cele câteva zeci de mii de pensionari care primesc lunar în jur de 1.000 de lei. Vara mai e cum e, iarna, în schimb, se chinuiesc. Trebuie să-și cumpere medicamen­te, mâncare și … lemne, cărbuni de foc. 

 

Pe mătușa Nina din Sânge­rei iarna a prins-o nepregăti­tă. Așa a fost anul trecut, mai anțărț și tot așa e de când a ieșit la pensie și primește lunar 830 de lei. Se gândește la în­călzirea globală ca la o izbăvi­re, fiind prea complicat pentru ea să înțeleagă faptul că o lume întreagă luptă împotriva aces­tui fenomen.

Nu întâmplător scriu despre mătușa Nina. În situația ei e multă lume. La sfârșit de de­cembrie, a cumpărat trei me­tri cubi de scânduri să le pună pe foc. Sunt mai ieftine. Fiind bătrână, a rugat câteva vecine să o ajute. Acelea și-au che­mat în ajutor și copiii, numai că aceștia nu duceau brațul de lemne în ograda bătrânei, ci fugeau spre casa lor. De n-ar fi observat, mătușa Nina n-ar mai fi ieșit din iarnă cu lem­nele. Cu mari sacrificii, a cum­părat și un sac de cărbuni, dar pune câte puțin din aceștia în sobă doar în zilele geroase.

Și de parcă n-ar fi fost în­deajuns sărăcia pensionarilor. Din cauza războiului din regiu­nea …

 

Versiunea completă a articolului este disponibilă doar pentru abonații ziarului „Vocea Poporului”!
Abonamentul poate fi perfectat în cadrul redacției ziarului: str. 31 august 1989, 129, etajul IV, mun. Chisinau, MD-2012, tel:. 373 (22) 23 40 93, tel / fax:. 373 (22) 23 41 96, precum și la întreprinderile: Posta Moldovei SA, Moldpress SA, Pressinform-Curier. Detalii aici.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com