18 aprilie 2019
Chisinau
Sport

Corupţia dăunează grav sănătăţii

Loading
Sport Corupţia dăunează grav sănătăţii
Corupţia dăunează grav sănătăţii
filthyrich.es

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) au lansat, pe 8 aprilie, o campanie de prevenire și combatere a corupției în sistemul de sănătate cu genericul „Corupţia dăunează grav sănătăţii”, co­munică MOLDPRES.

La evenimentul de lansare, conducerea MSMPS și CNA au semnat un acord de colaborare, potrivit căruia instruirile anticorupţie vor fi organizate zilnic pe par­cursul a trei luni (aprilie-iunie). Astfel, ofiţerii CNA vor organiza activităţi de instruire anticorupţie cu angajaţii MSMPS, managerii, adjuncţii şi juriştii din subordinea ministerului, personalul medical din instituţiile medica­le sanitare publice republicane, municipale şi raionale, cadrele didactice din instituţiile de învăţământ medical. Medicii vor fi informați despre prevenirea şi reducerea riscurilor de corupţie în cadrul instituţiilor medicale.

După lansarea oficială a campaniei, a avut loc şi pri­ma instruire cu managerii tuturor instituțiilor medicale naționale, municipale și raionale.

Conform unui studiu realizat recent în Republica Mol­dova, plățile neformale în sistemul de sănătate constituie anual circa 300 de milioane de lei.

  
Citiți-ne pe Telegram
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com