23 august 2019
Chisinau
Social

Copii cu nevoi speciale, în atenția Federației „SindLUCAS”

Loading
Social Copii cu nevoi speciale, în atenția Federației „SindLUCAS”

Pe lângă activități de apărare a salariaților, Federația Sindicală „SindLUCAS” şi organizaţiile membre desfășoară și acțiuni de binefacere. Timp de zece ani, federaţia acordă, în colaborare cu salariaţi ai firmei de taxi 14448, ajutor copiilor aflați în școli-internat.

filantropie-sindlucas-14448

Mai întâi, a acordat suport elevilor de la Școala-internat din Ialoveni, dar instituţia respectivă a fost închisă acum câțiva ani. Conducerea federației, administraţia şi sa­lariaţi ai firmei 14448 au decis să mențină tradiția de a fi alături de copiii nevoiași, ast­fel că și-a direcționat activitatea filantropi­că către elevii Școlii auxiliare nr. 6 din capi­tală, unde studiază copii cu dizabilități.

„Îi vizităm cu drag în ajunul Crăciunului, de Paști, în ajunul noului an școlar. Împre­ună cu Federaţia „SindLUCAS”, am ajutat un copil de la Școala-internat nr.6 să par­ticipe la Jocurile Paralimpice, care au avut loc acum doi ani în Belgia, am compensat cheltuielile de deplasare. Cadourile pe care le-am adus sunt modeste. Pentru copiii care sunt educați la Școala nr.6 am acordat o mașină automată de spălat, detergenți, o combină muzicală, jocuri interactive pentru dezvoltarea copiilor, materiale didactice”, a specificat Mihail Moşneaga, angajat la fir­ma de taxi 14448, membru de sindicat.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com