27 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Consiliul de Tineret al CNSM şi-a trasat obiectivele pentru anul 2015

Loading
Fără categorie Consiliul de Tineret al CNSM şi-a trasat obiectivele pentru anul 2015
Consiliul de Tineret al CNSM şi-a trasat obiectivele pentru anul 2015

 

 

consiliu-tineret-2015

Foto: vocea.md

Consiliul de Tineret din cadrul CNSM s-a întrunit recent, la Institutul Muncii, într-o ședință cu reprezentanții centrelor sindicale național–ramurale, în scopul evaluării activității structurilor de tineret din cadrul CNSM pentru anul 2014. La eveniment, tinerii sindicaliști au examinat și prezentat bilanțul activităților pentru anul 2014 ale Consi­liului de Tineret din cadrul CNSM și structurilor respective din cadrul centrelor sindicale național–ramurale.

 

Tinerii, viitorii lideri sindicali

 

Președintele CNSM, Oleg Budza, a relevat că „sindicatele se axează pe tineri, aceștia sunt viitorii lideri sindicali, lor le va reveni misiunea să soluționeze problemele vitale ale societății, să promoveze un dialog efici­ent cu partenerii sociali”. În context, Oleg Budza i-a îndemnat pe tinerii sindicaliști să se manifeste plenar, să se implice în toate activitățile curente, în soluționarea tuturor problemelor, pentru ca, atunci când le va veni rândul să-și asume conducerea, să fie pregătiți de această responsabilitate. De ase­menea, dumnealui și-a exprimat susținerea pentru tinerii activiști sindicali, spunând că este mereu deschis pentru comunicarea cu aceștia și salută inițiativele venite din partea lor.

La rândul ei, preşedinta Consiliului de Ti­neret al CNSM, Stela Stratila-Sîrbu, a remar­cat: „În perioada anului 2014, am înregistrat o serie de succese în activitatea noastră. Am mers în teritoriu în cadrul unor campanii de informare, am organizat și alte activități în teritoriu. În context, au fost lansate campa­nii de informare a populației cu generice­le „Sindicatele spun Da tinerilor”, „Muncă decentă prin drepturi respectate”. De ase­menea, în această perioadă a fost organi­zat seminarul cu tematica „Piața forței de muncă. Șomajul tinerilor”, a avut loc ședința generală anuală a Consiliului de Tineret din cadrul CNSM, precum și școala sindicală cu genericul „Rolul tinerilor în mișcarea sin­dicală. Imaginea unui tânăr lider sindical contemporan – abilități, aptitudini și pro­fesionalism” etc. Prin intermediul acestor campanii, ne-am propus să comunicăm di­rect cu tinerii salariați despre drepturile lor și rolul sindicatelor în apărarea, protejarea și promovarea acestora”.

 

tineret

Foto: vocea.md

 

În același șir de acțiuni se înscrie și semi­narul cu genericul „Drepturile social-econo­mice ale tinerilor şi sindicatele ca instituţie de apărare şi promovare”, desfășurat recent la Ocnița, la care au participat 40 de tineri sindicalişti, având-o în calitate de formator pe Stela Stratila-Sîrbu. La seminar au mai participat Ecaterina Sturzinschi, preşedinta Consiliului interramural al sindicatelor din raionul Ocnița, Andrei Țopa, vicepreședinte al Consiliului raional.

Participanții la ședința de săptămâna tre­cută au discutat despre obiectivele Planului de activități pentru anul 2015. La final, celor mai activi tineri sindicaliști le-au fost înmâ­nate diplome de merit și premii bănești.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com