16 septembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Consiliul de Femei, inițiat cu amendamentele la Codul muncii

Loading
Fără categorie Consiliul de Femei, inițiat cu amendamentele la Codul muncii
Consiliul de Femei, inițiat cu amendamentele la Codul muncii

 consiliul-de-femei

 

Membrele Consiliului de Femei din cadrul CNSM au participat la un seminar, în cadrul căruia au discutat despre ultimele modificări din Codul muncii și impac­tul lor asupra relațiilor din­tre angajator și angajați.

 

În debutul evenimentului, Liu­ba Rotaru, președinta Consiliului de Femei, a vorbit despre cât e de important ca să fie informate și mai apoi să poată transpune în practică și să le explice și altor sindicaliste prevederile Codu­lui muncii modificat, astfel încât acesta să nu cauzeze prejudicii salariaților, membri de sindicat.

Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al Confederației Naționale a Sin­dicatelor din Moldova (CNSM), a menționat deschiderea sindica-liștilor pentru discuții cu privire la perfecționarea cadrului juridic, precizând, totodată, că sindica­tele nu vor admite ca drepturile salariaților să fie lezate prin anu­mite modificări la legislație.

Eugen Covrig, consultant su­perior în cadrul Departamentului juridic al CNSM, le-a vorbit per­soanelor prezente despre recen­tele modificări la legislația mun­cii, făcând comparație, în același timp, între norma veche și cea modificată, explicând necesitatea și importanța acesteia.

Vera Schirliu, președinte al Consiliului de Femei Strășeni din Federația „Sindasp”, a relevat, în context, că schimbul de opinii în probleme de mare importanță este foarte binevenit, mai ales în cazul în care experții vin cu lămu­riri, dezghioacă în detalii situații mai dificile vizate de legislație, care pot fi interpretate uneori de angajatori. „Bineînțeles, legile nu sunt perfecte, acestea se mai mo­difică pe parcurs. Important însă e ca acestea să nu tragă cenușă la turta angajatorilor, fiindcă atunci când sunt vizați salariații, aceștia trebuie protejați, să aibă salarii decente și condiții normale de muncă, fiindcă, până la urmă, este vorba de bunăstarea familii­lor lor, e vorba de soarta copiilor, de viitorul țării”, a conchis Vera Schirliu.

Noile amendamente la Codul muncii au intrat în vigoare la 18 decembrie 2015. La elaborarea acestora, guvernul a lucrat în par­teneriat cu sindicatele și patrona­tele.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com