20 martie 2019
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Compensaţie bănească în loc de concediu. Compensarea prejudiciului pentru decesul salariaţilor

Loading
Cetăţeanul şi legea Compensaţie bănească în loc de concediu. Compensarea prejudiciului pentru decesul salariaţilor
Compensaţie bănească în loc de concediu. Compensarea prejudiciului pentru decesul salariaţilor
agora.md

Rubrica „Cetăţeanul şi legea” vine în aju­torul cititorului nostru care caută răspun­suri la întrebări de ordin juridic. Conti­nuăm această tradiţie, pentru ca cititorii, care sunt şi salariaţi la diverse întreprin­deri, să nu se simtă vulnerabili juridic în faţa celor care încearcă să-i manipuleze. Linia fierbinte la tel.: 0 800 800 20 (luni şi joi de la 14.00-16.00).

 

Ion PREGUZA

expert

în Departamentul juridic al CNSM

 

Compensaţie bănească în loc de concediu

 

Care este durata concediului anual plătit al unui funcționar public și poate oare să fie înlocuit acest concediu prin compensație bănească?

Pavel Găină, Nisporeni

 

Durata concediul de odihnă anual plătit al unui funcționar pu­blic constituie 35 de zile calendaristice, fără a se lua în calcul zilele de sărbătoare nelucrătoare și durata concediilor suplimentare, de exemplu, pentru vechime în muncă și altele. Înlocuirea concediului de odihnă anual nefolosit prin compensație în bani nu se admite. Excepție de la această interdicție constituie doar cazurile de încetare a raporturilor de serviciu, de încetare a detașării sau de suspendare a raporturilor de serviciu în temeiul art.52 lit. a), b), f) și h), precum și al art.54 alin. (1) lit. b), f) și g) din Legea nr.158 din 04.07.2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

 

Compensarea prejudiciului pentru decesul salariaţilor

 

Ce plăți va efectua angajatorul în caz de deces al salariatului întru-n accident de muncă produs din vina unității?

Daria Rudnițchi, Bălți

 

În caz de deces al salariatului în urma unui accident de mun­că din vina unității, aceasta repară prejudiciul material persoanelor care au dreptul la acesta, în modul și în mărimea stabilită de lege și plătește suplimentar din mijloacele proprii o indemnizație unică, luându-se ca bază salariul mediu anual al celui decedat, înmulțit cu numărul anilor compleți pe care acesta nu i-a trăit până la vârsta de 62 de ani, dar nu mai puțin de 10 salarii medii anuale.

  
Citiți-ne pe Telegram
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com