30 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Colaborare internaţională. Evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la fondarea VKP

Loading
Fără categorie Colaborare internaţională. Evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la fondarea VKP
Colaborare internaţională. Evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la fondarea VKP
cnsm-vkp

Foto: arhivă personală

 

Recent, la Moscova a avut loc şedinţa Consiliului şi a Comitetului Executiv al Confederaţiei Generale a Sin­dicatelor (VKP), precum şi şedinţa Consiliului de Ti­neret al VKP. Republica Moldova a fost reprezentată la aceste trei evenimente de Oleg Budza, preşedintele CNSM, Tatiana Marian, preşedinta Comisiei de Tineret din cadrul CNSM, Victor Talmaci, preşedintele Federa­ţiei Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materiale­lor de Construcţii „SINDICONS”, de alţi lideri sindicali. Evenimentele respective au fost organizate cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la fondarea VKP.

 

Oleg Budza a menţionat că sindicatele din Republica Moldova au aderat la Confederaţia Generală a Sindicate­lor (VKP) înainte ca țara noastră să devină membră a CSI. „Trebuie să ne unim forţele pentru a apăra drepturile sala­riaţilor, trebuie să soluţionăm probleme în ceea ce priveş­te restanţele salariale. Conducerea CNSM a avut mai mul­te întrevederi cu reprezentanţi ai VKP în probleme privind economia informală, securitatea şi sănătatea la locul de muncă. CNSM a folosit de multe ori în activitatea sa baza informaţională a VKP, astfel că suntem mereu la curent cu acţiunile sindicaliştilor din Belarus, Azerbaidjan, Armenia, iar experienţa statelor respective ne-a ajutat să evităm anumite greşeli”, a subliniat Oleg Budza.

În cadrul şedinței Consiliului de Tineret al Confederaţiei Generale a Sindicatelor, Tatiana Marian a prezentat activită­ţile Comisiei de Tineret a CNSM pe parcursul anului 2016 şi în primele patru luni ale anului curent, a înaintat propuneri pentru buna organizare și eficientizarea activității acestui consiliu. Acestea au vizat planul de acțiuni regional și local, stabilirea unor priorităţi. Potrivit Tatianei Marian, e nece­sar schimbul de experienţe şi a bunelor practici între tinerii sindicaliști din diferite ţări, în scopul consolidării și identifi­cării soluțiilor pe problemele actuale cu care se confrunta tinerii pe piața muncii – nivelul salariilor, condițiile de muncă, migraţia, șomajul și recrutarea tinerilor în sindicate.

În cadrul şedinţei respective, Tatiana Marian a propus să se organizeze instruirea membrilor Consiliului de Tineret din cadrul VKP, precum şi pregătirea în comun pentru participare la Festivalul Tineretului şi al Studenţilor de la Soci, unde se va derula un program special pentru tinerii sindicalişti.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com