18 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

CNSM reclamă încălcarea de către Guvern a unei convenţii internaţionale

Loading
Fără categorie CNSM reclamă încălcarea de către Guvern a unei convenţii internaţionale
CNSM reclamă încălcarea de către Guvern a unei convenţii internaţionale

cnsm

 

Confederaţia Naţională a Sin­dicatelor din Moldova a dat, în mod repetat, aviz negativ proiectului de modificare şi completare a Legii privind controlul de stat asupra acti­vităţii de întreprinzător.

 

În acelaşi timp, CNSM insistă în continuare asupra specificării în acest proiect a faptului ce ţine de excluderea Inspectoratului de Stat al Muncii de sub incidenta legii sus-menţionate în ceea ce priveşte efec­tuarea controalelor inopinate.

Mai mult, CNSM se declară pro­fund îngrijorată de faptul că repre­zentanţii Ministerului Economiei nu au ţinut cont nici de această dată de argumentele prezentate de experţii sindicali. Acestea au fost sprijinite şi de raportul emis de Organizaţia Internaţională a Muncii pe margi­nea unei reclamaţii de nerespectare de către Republica Moldova a Con­venţiei OIM privind inspecţia mun­cii, la care ţara noastră este parte.

Autorii acestui raport au conclu­zionat că este necesar ca Republica Moldova să-şi aducă legislaţia în co­respundere cu prevederile conven­ţiei respective.

În acelaşi timp, este regretabil că specialiştii Ministerului Educaţiei au respins şi decizia de a ţine cont de raportul în cauză al OIM, luată de partenerii de dialog social tripar­tit în cadrul unui atelier de lucru, organizat în luna iulie a acestui an.

În caz de înaintare a acestui proiect controversat spre adoptare în varianta propusă acum de Mi­nisterul Economiei, reprezentanţii CNSM îşi rezervă dreptul de a pre­zenta OIM informaţii suplimentare la reclamaţia împotriva Guvernului cu privire la încălcarea Convenţiei privind inspecţia muncii.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com