23 august 2019
Chisinau
Varia

Cel mai „gustos” campionat din ţară

Loading
Varia Cel mai „gustos” campionat din ţară
Cel mai „gustos” campionat din ţară
rigma.info

Tineri bucătari, cofetari şi brutari s-au reunit recent la Campionatul Gastronomic pentru Juniori, ediţia a III-a, eveniment găzduit de Şcoala profesională nr. 2 din Chişinău.

„Prin astfel de competiţii, oferim şanse elevilor să-şi demonstreze măiestria culi­nară. Venim să încurajăm viitorii specia­lişti şi să le spunem mulţumesc cadrelor didactice care pregătesc aceşti copii ta­lentaţi, pedagogi care vă ajută să explo­raţi şi să descoperiţi arta gastronomică. Bine aţi venit la cel mai gustos campionat din ţară!” , a spus, la inaugurarea compe­tiţiei, Elena Ciobanu, președinta Asociației Culinarilor Catering Moldova şi, totodată, preşedinta juriului concursului.

Potrivit sursei citate, la ediția din anul curent s-au înregistrat 11 instituții de învățământ. Și-au demonstrat măiestria profesională circa 70 de elevi, cu vârsta de până la 20 de ani.

La categoria „Tema de acasă”, medalia de aur a revenit Centrului de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor. Pe lo­cul II s-a clasat Școala Profesională nr. 2 din Chişinău, iar pe locul III – Școala Pro­fesională de la Alexăndreni. La compar­timentul „Școala anului”, învingătoare a devenit Școala Profesională nr. 2 din Chi­şinău. Poziţia a doua în acest clasament a revenit echipei de la Colegiul National de Comerț al ASEM, iar pe locul III s-a clasat Școala Profesională de la Nisporeni. La categoria „Cutia magică”, învingătoare a devenit echipa de la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor. Me­dalia de argint a revenit Colegiului Nati­onal de Comerţ, iar Școala Profesională nr.2 din Chişinău a obţinut la această ca­tegorie medalia de bronz.

Totodată, organizatorii campionatului au oferit şi premii speciale – pentru cea mai creativă echipă culinară de juniori (Școlii Profesionale de la Cupcini), pentru măiestrie în arta patiseriei (Școlii  Profesi­onale nr. 5 din Chişinău), pentru promo­varea tradiţiilor vechi culinare (Școlii Pro­fesionale de la Nisporeni). Premiul pentru cea mai creativă piftie de cocoş a revenit Școlii Profesionale de la Ștefan Vodă, iar premiul pentru cea mai reuşită preparare a cărnii de miel a fost acordat echipei de la Școala Profesională de la Soroca.

Federaţia „SindLUCAS” a oferit două premii a câte 200 de lei fiecare – pentru cea mai tânără participantă la competiţie şi pentru cel mai gustos desert. Valenti­na Chiriac, preşedinta federaţiei, a fost membră a juriului.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com