14 august 2020
Chisinau
Fără categorie

Cel mai bun factor poştal a fost premiat cu o bicicletă

Loading
Fără categorie Cel mai bun factor poştal a fost premiat cu o bicicletă
Cel mai bun factor poştal a fost premiat cu o bicicletă
concursul-postasilor-2

Foto: FSCM

De mai mulţi ani, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicații desfăşoa­ră concursul cu genericul „Cel mai bun poştaş”. Bilanțul concursului a fost făcut la sfârşitul anului trecut.

 

Iniţial, concursul a fost anunţat în teritoriu, la nivel de cen­tre raionale, unde au participat mai mulţi factori poştali. Ei au trebuit să susţină teste care conţineau întrebări atât teore­tice, cât şi practice. Dacă teo­ria putea fi studiată, apoi tes­tul practic pentru concurenţi s-a dovedit a fi mai dificil. De exemplu, poştaşului i s-a oferit un colet sau un plic şi el a tre­buit să demonstreze în practică procedura de deservire corectă a clientului.

În mesajul său de felicitare, adresat factorilor poştali din localitate, preşedintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicații, Ion Pîrgaru, a menționat că „Pentru o mun­că conştiincioasă pe parcursul anilor şi o atitudine corectă şi grijulie faţă de clienţi, câştigă­toarea concursului a fost de­semnată dna Maria Burduja, de la oficiul poştal Micleuşeni, raionul Străşeni”. „Noi suntem obligaţi să avem grijă de oame­nii care acordă servicii publice de calitate populaţiei şi, toto­dată, să le creăm condiţii bune de muncă” , a mai adaugat vor­bitorul. Prezent la eveniment, directorul general al ÎS „Poşta Moldovei”, Serghei Nastas, a declarat că, în curând, ÎS „Poş­ta Moldovei” va achiziţiona 10 motorete care vor fi distribuite oficiilor poștale pentru a ușura activitatea poștaşilor.”

„Având în vedere că volumul de muncă este mare, motore­tele, de producţie italiană, ar putea contribui şi la ridicarea culturii deservirii populației,” a specificat Serghei Nastas.

 

concursul-postasilor

Foto: FSCM

 

Tradiţional, după ce a fost înmânat premiul, câştigătoa­rea Maria Burduja a mulţumit pentru menţiune şi cadoul pri­mit. „De mulţi ani lucrez poştaş și la concurs am participat de mai multe ori. Astăzi, însă, mă bucur că, în sfârşit, munca mea a fost apreciată. Este cam greu să duci poşta, mai ales că noi deservim două sate care se află la o distanţă de doi kilometri unul de altul. Fie ploaie, vânt sau ninsoare, noi mergem îna­inte, deoarece oamenii aşteap­tă pensia, scrisorile sau alte trimiteri poştale”, a menţionat dna Burduja.

La oficiul din Micleuşeni am mai observat un lucru plăcut. Întreg colectivul de lucrători avea uniformă nouă de iarnă. Scurtele au fost cusute dintr-un material care nu permite să pătrundă ploaia.

„Ne-am gândit să facem scurtele dintr-o stofă bună, ca lucrătorii să se simtă bine şi să nu răcească. Totodată, scurtele au semne distinctive, reflecto­rii securizate, ca angajaţii să fie protejaţi pe timp de noapte”, a specificat Serghei Nastas. Echipamentul a fost acordat recent de ÎS „Poşta Moldovei”, la iniţiativa directorului gene­ral. Domnia sa a menţionat că „Întreprinderea, din 1997, este membră a Uniunii Poştale Universale, cu sediul la Berna, Elveţia, și include 190 de ţări-membre. Astfel, noi trebuie să ne aliniem la standardele europene şi să implementăm servicii de calitate înaltă”.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com