30 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Cea mai mare comoară e sănătatea: v-o puteți întări la Sanatoriul „Codru”

Loading
Fără categorie Cea mai mare comoară e sănătatea: v-o puteți întări la Sanatoriul „Codru”
Cea mai mare comoară e sănătatea: v-o puteți întări la Sanatoriul „Codru”

statiunea-Codru

 

Într-o zonă pitoreasca, nu depar­te de oraşul Călăraşi, la o distanță de aproximativ 15 kilometri, este situată Stațiunea balneoclimateri­că „Codru”. Este primul aşezământ de acest tip din Moldova, situat în zona centrală a codrilor. Sanatoriul îşi desfăşoară activitatea din 19 mai 1959 sub denumirea Sanato­riul „Sovetskaia Moldavia” în baza primului spital balneologic repu­blican din satul Hîrjauca, în clădirile fostei mănăstiri de bărbaţi.

 

În anul 1974 se pune piatra de temelie a unui complex de clădiri moderne, în cadrul cărora astăzi staţiunea deţine 460 de locuri (cir­ca 32,2% din totalul pe țară), cre­ând cele mai favorabile condiţii pentru tratament şi odihnă.

Deși mare parte a perioadei estivale a trecut, oricum sanatoriile din ţară care aparțin sindicatelor sunt suprasolicitate și arhipline. În cele mai multe staţiuni balneocli­materice, mulți pacienții şi-au fă­cut deja rezervări nu numai pentru toamnă, dar și pentru anul viitor. Totodată, este în creştere şi numărul străinilor care vin să se odihnească şi să beneficieze de tratament în stațiunea balneară „Codru”.

Aria geografică a pacienților care vin să se trateze la Sanatoriul din Călărași este impresionantă, foarte diversă, de la Krasnoiarsk (Rusia), Gomel (Belarus) până la Israel, Franța, Germania, Olanda etc. Mai mult decât atât, aceas­ta se extinde în permanență, deoarece se transmite de la om la om informația privind cultura serviciilor prestate. Acestea, pe lângă beneficiul tratamentului aplicat, darurile naturii (ozonul, aerul purificat de pini, de pădu­re), influențează benefic, chiar și psihologic, asupra pacienților.

„Într-adevăr, avem un personal calificat, ambițios, dar în același timp și amabil, conștiincios, res­ponsabil, angajaților le place ceea ce fac. Colectivul numără peste 240 de lucrători. Nu este ușor să lucrezi cu oamenii. Fieca­re are caracterul său, o mulțime de probleme de sănătate, însă noi ne străduim să lucrăm cu fi­ecare în parte, explicând ce fel de proceduri sunt benefice or­ganismului pacientului, ca fiecare persoană să plece mulțumită și să mai vină și la anul la noi. Pro­babil, aici este cheia succesului”, ne-a spus Simion David, medic-șef al Stațiunii balneoclimaterice „Codru”.

Sanatoriul este renumit prin 

împachetările cu nămol, proce­duri care se fac doar aici. La fel de solicitate sunt băile cu apă mine­rală naturală. Potrivit medicilor, hidromasajul ajută la tratarea bo­lilor cardiace şi a maladiilor sis­temului nervos central. În timpul procedurii, vasele sangvine se di­lată şi sângele are o circulaţie mai bună. Este benefică organismului și salina.

„La stațiunea balneară „Codru” se odihnesc și „își reîncarcă ba­teriile” anual peste 10.000 de oa­meni. Până în prezent, deja și-au întremat sănătatea mai bine de 6000 de persoane, mulți dintre pacienți au grijă și își fac rezer­vare deja pentru anul viitor”, a menționat Simion David.

Iată afecțiunile principale care pot fi tratate cu succes la Sanato­riul „Codru”: bolile gastrointesti­nale; ale aparatului locomotor și sistemului nervos; ale căilor res­piratorii; afecțiunile ginecologice; prostatita ș.a.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com