29 octombrie 2020
Chisinau
Social

Cât de decente sunt salariile de la Fujikura Automotive MLD

Loading
Social Cât de decente sunt salariile de la Fujikura Automotive MLD

Deşi Fujikura Automotive MLD activează în ţara noastră încă din iunie 2016, reprezentanţii săi au organizat, recent, un eveniment de lan­sare oficială. Conform informaţiilor prezentate în context, în prezent, la această întreprinde­re muncesc peste 1200 de angajați, iar pânăîn 2020, numărul acestora ar putea crește până la 3000.

fujikura moldova

ziarmoldova.md

„Nimic nu poate fi mai important pentru noi de­cât să oferim un loc de muncă plătit decent tinerilor din Republica Moldova, astfel fiind siguri că ei vor decide să rămână acasă”, a declarat premierul Pavel Filip.

Potrivit reprezentanţilor întreprinderii, angajările se fac oficial, cu achitarea plăţilor sociale, iar salariile operatorilor de cablaje auto, bunăoară, ar porni de la 5750 de lei brut lunar. Lucrătorii mai beneficiază de transport gratuit tur-retur, în schimb, fiecare vine cu mâncarea sa de acasă.

Aceiaşi reprezentanţi dau asigurări că nu sunt factori cu impact nociv asupra  sănătăţii lucrătorilor. Totuşi, fiind rugaţi să specifice cu referire la zgomot, ei recunosc faptul că acesta există, doar că ar fi mo­derat şi s-ar manifesta doar în unele departamente.

Ei susţin că nu există nimic toxic sau periculos pentru sănătatea angajaţilor, care ar primi şi uni­forme de serviciu. Cu toate acestea, someseanul.ro a scris anterior că mai mulţi muncitori ai fabricii de componente auto Fujikura din oraşul Dej, Româ­nia, şi-au întrerupt lucrul, nemulțumiţi de salariile mici şi de condiţiile de muncă.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
2
Comentează
  • Ion
    13.06.2017

    Uite ca si la noi aceleasi probleme in leg. cu conditiile si salariul. 5800? Macaroane…

  • Elena
    23.02.2018

    Ași dori să știu daca mai aveți locuri de muncă?

Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com