17 octombrie 2018
Chisinau
Varia

Cărți și rechizite pentru copii de la confrații lor mai mari

Loading
Varia Cărți și rechizite pentru copii de la confrații lor mai mari
Cărți și rechizite pentru copii de la confrații lor mai mari
sindicate.md

Comisia de Tineret din cadrul Confe­deraţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, împreună cu membri ai centrelor sindicale naţional-ramu­rale, au desfăşurat recent o acţiune de caritate cu genericul „Donează o carte sau rechizite unui copil”.

„Au fost identificate şi sprijinite 16 fami­lii, în care cel puţin unul dintre părinţi este membru de sindicat”, a specificat Elena Stoica, preşedinta Comisiei de Tineret.

„Copiii au o vârstă de la doi la 17 ani şi locuiesc în diferite zone ale ţării – Chi­şinău, Criuleni, Cimişlia, Cantemir, Călăraşi, Căuşeni, Dubăsarii Vechi, Drochia. Printre copiii care au beneficiat de daruri din par­tea tinerilor sindicalişti sunt unii și cu nevoi speciale. Am adunat peste 250 de cărţi – manuale, literatură artistică, poveşti, enci­clopedii, atlase, precum şi trei cutii mari de rechizite – plastilină, carioci, caiete, acua­relă, pixuri, creioane. Totodată, copiii au primit în dar hăinuţe şi jucării. Toate do­naţiile au fost colectate în cadrul federa­ţiilor de ramură și transmise Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, pe care mai apoi le-a repartizat în funcţie de genul şi vârsta copiilor. 70 de copii din cele 16 familii ne-au oferit în schimb zâmbete, îmbrăţişări şi sclipiri de fericire”, a povestit Elena Stoica.

Ea spune că, prin această acţiune de bi­nefacere, Comisia de Tineret a manifestat interesul de a investi în dezvoltarea tinerei generaţii, în viitorii sindicalişti și pentru a îmbunătăţi viața copiilor defavorizaţi. Or, cunoştinţele nu au maluri sau frontiere. Scopul principal al campaniei a fost de a sensibiliza membrii de sindicat, ca să nu fie indiferenţi față de problemele şi nevoile copiilor care sunt în situaţii de risc. Tine­rii sindicalişti îndeamnă şi alţi salariaţi să ofere susţinere şi sprijin copiilor din familii socialmente vulnerabile, pentru a spori in­cluziunea socială a acestora.

Comisia de Tineret nu se va opri aici cu filantropia, astfel membrii comisiei plani­fică să mai desfăşoare activităţi similare, pentru că: „doar împreună putem face lu­mea mai bună”, spune preşedinta Comisiei de Tineret.

  
Citiți-ne pe Telegram
Comentarii
0
Comentează
Citește și