26 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Autoritățile intensifică lupta cu transportul ilicit de pasageri

Loading
Fără categorie Autoritățile intensifică lupta cu transportul ilicit de pasageri
Autoritățile intensifică lupta cu transportul ilicit de pasageri

 

 

transport-ilicit

Foto: vocea.md

Factorii de răspundere şi-au anunţat decizia de a intensifica lupta cu transportul auto ili­cit de pasageri. Potrivit reprezentanţilor Mi­nisterului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, actualul Cod al Transporturilor Rutiere oferă noi posibilități de combatere a activității ilicite în domeniu şi creează premi­se pentru diminuarea acestui fenomen.

 

Dacă, anterior, cadrul legislativ nu oferea pârghii efi­ciente pentru sancționarea celor care practică transport neautorizat de persoane, acum există posibilitatea ca plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale unității de transport implicată în activitate ilicită să fie ridicate pe o perioadă de până la şase luni.

Doar pe parcursul ultimelor trei luni, în urma verifi­cărilor efectuate de către inspectorii Agenției Naționale Transport Auto în comun cu cei ai Inspectoratului Național de Patrulare și ai Inspectoratului Fiscal de Stat, au fost ridicate 38 de plăcuțe cu numere de înma­triculare.

În context, specialiştii instituţiilor de resort au ana­lizat situaţia ce ține de aplicarea pârghiilor legale exis­tente și au convenit să pună în aplicare mecanismele de interconexiune între aceste structuri, astfel încât efecte­le acestor eforturi să devină mai vizibile.

Totodată, s-a convenit ca atât pe trasee, cât și la punc­tele de îmbarcare a pasagerilor, să activeze în perma­nenţă echipe mobile mixte, care să verifice dacă micro­buzele au autorizaţii. La această decizie s-a ajuns după ce autorităţile au constatat că verificările sporadice nu au avut efectul așteptat, ci au contribuit doar la crearea unor incomodități temporare pentru cei care activează ilegal, dar care, în scurt timp, revin pe traseu.

Reprezentanţii ministerului de resort îi avertizează pe pasagerii care optează pentru transportul neauto­rizat că vehiculele implicate în activitate ilicită pot fi reținute şi aduse la locul stabilit de către agentul con­statator. În consecinţă, călătorii riscă să fie debarcaţi înainte de a ajunge la destinaţie.

Totodată, pasagerii sunt atenţionaţi despre faptul că unităţile respective de transport nu sunt verificate teh­nic, iar şoferii nu dispun de calificarea necesară.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com