24 august 2019
Chisinau
Social

Atentat la mecanismele existente de protecţie a liderilor sindicali

Loading
Social Atentat la mecanismele existente de protecţie a liderilor sindicali
Atentat la mecanismele existente de protecţie a liderilor sindicali
Vocea poporului

Guvernul vrea să elimine din legislaţia naţională dreptul lideri­lor sindicali de a beneficia de pro­tecţie în caz de concediere. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de modificare a Codului muncii şi a Legii sindicatelor. Sindicatele se opun însă acestei tentative. Ele sus­ţin că sindicaliştilor trebuie să le fie oferită protecţie eficientă în cores­pundere cu tratatele internaţionale la care ţara noastră este parte.

Această modificare nu poate fi acceptată de reprezentanţii sin­dicatelor, pentru că ar putea avea un impact negativ asupra mişcării sindicale din ţara noastră, a apre­ciat Sergiu Sainciuc, vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindi­catelor din Moldova, la o şedinţă recentă. Mai mult ca atât, Republi­ca Moldova este parte la un şir de tratate internaţionale care conţin norme legate de protecţia pe care Guvernul trebuie să le-o asigure li­derilor sindicali.

La rândul său, Eugeniu Covrig, şeful Departamentului juridic al CNSM, a specificat că proiectul de lege în cauză a fost elaborat în corespundere cu o adresă a Curţii Constituţionale, care face trimiteri la unele articole din Codul muncii şi din Legea sindicatelor, pentru a fi revizuite.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com