21 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Anunț neaşteptat din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini

Loading
Fără categorie Anunț neaşteptat din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini
Anunț neaşteptat din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini
platini

Foto: 20min.ch

 

Chiar dacă nu va câștiga alegerile pentru preşedin­ţia FIFA şi va rămâne şeful forului european, Michel Platini spune că acesta este ultimul său mandat în fruntea UEFA. El a declarat că nu va mai candida la ur­mătoarele alegeri, care vor avea loc în 2019.

 

„În orice caz, soarta mea este clară în cadrul UEFA. Ori plec peste şase luni, pentru că după cum știți eu sunt candidat la președinția FIFA sau plec de la UEFA la sfârșitul mandatului meu”, a declarat preşedintele UEFA.

Platini conduce forul european din 2007. El a fost reales ultima dată în această funcţia în martie 2015.

Francezul va candida în 2016 la președinția FIFA, după ce Jose­ph Blatter și-a anunțat retragerea de la șefia forului mondial, deși a câștigat alegerile din acest an. El a declarat că părăseşte postul de preşedinte din cauza scandalului de corupţie care a izbucnit în luna mai la FIFA.

Francezul Jerome Valcke, actu­alul secretar general al Federației Internaționale de Fotbal, a anun­ţat că intenționează să candideze la președinția FIFA. Valcke, în vârstă de 54 ani, ocupă postul de secretar general al FIFA din 2007 şi este în discuții cu o confederație regională pentru a obține supor­tul unei eventuale candidaturi.

Până în prezent, şi-au mai anunţat candidaturile pentru pre­şedinţia FIFA David Ginola, Zico, Diego Maradona, prinţul Ali bin Al Hussein, dar şi sud-coreeanul Chung Mong-Joon.

Alegerile vor avea loc pe 26 fe­bruarie.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com