24 august 2019
Chisinau
Social

Alocaţii mai mari pentru unele categorii de cetăţeni

Loading
Social Alocaţii mai mari pentru unele categorii de cetăţeni

Persoanele cu dizabilităţi din copilărie (27,3 mii de benefi­ciari)  şi copiii cu dizabilităţi în vârstă de până la 18 ani (12 mii de beneficiari) vor pri­mi alocaţii sociale de stat mai mari cu 20 la sută. O decizie în acest sens a fost luată la ulti­ma şedinţă a Guvernului.

Alocaţii mai mari pentru unele categorii de cetăţeni

cugetliber.ro

„Totodată, pentru persoanele cu dizabilităţi (10,5 mii de bene­ficiari) şi pentru copiii care și-au pierdut întreţinătorul (15,2 mii de copii), alocația va spori cu 10%. Cu 5% se vor mări prestațiile so­ciale pentru persoanele vârstnice (7,8 mii de persoane) și cele de îngrijire, însoţire şi supraveghere (15,2 mii de persoane). Majoră­rile vor fi aplicate începând cu 1 aprilie 2018”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției So­ciale, Svetlana Cebotari.

În cazul copiilor cu dizabilități și al persoanelor cu dizabilități din copilărie, pentru care ma­jorarea se aplică retroactiv, din 1 ianuarie, se vor face recalculări pentru primele trei luni ale anu­lui.

Conform calculelor estimati­ve, pentru realizarea prevederilor proiectului de lege sunt necesare circa 65 de milioane de lei. Mij­loacele financiare respective au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2018.

O altă hotărâre de Guvern care vine în susținerea familiilor beneficiare de ajutor social este faptul că acestea vor primi gratu­it convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. Astfel, aproximativ 209 mii de persoane care fac parte din aces­te familii vor putea beneficia de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră după deconecta­rea televiziunii obișnuite.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com