16 septembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Ajutorul social pentru actuala perioadă rece a anului a fost majorat

Loading
Fără categorie Ajutorul social pentru actuala perioadă rece a anului a fost majorat
Ajutorul social pentru actuala perioadă rece a anului a fost majorat

 incalzire

 

Majorarea de la 250 de lei până la 315 lei pe lună a ajutorului pentru actuala peri­oadă rece a anului a fost aprobată printr-o decizie recentă a Cabinetului de Miniştri în exerciţiu.

 

Reprezentanţii Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului au precizat că plata acestui ajutor va fi achitată integral pentru perioada no­iembrie 2015 – martie 2016 şi va constitui în total 1575 de lei.

Reprezentanţii Executivului republican îşi argu­mentează această decizie prin faptul că, în ultimul timp, au avut loc unele majorări de tarife pentru re­sursele energetice, ceea ce impune autorităţile sta­tului să adopte măsuri de susţinere a familiilor cu venituri mici.

Mijloacele financiare necesare pentru punerea în practică a acestei decizii au fost prevăzute în contex­tul ultimei revizuiri a Legii bugetului de stat pentru 2015. Proiectul respectiv a fost votat recent de Parla­ment în lectura a doua.

Pentru a beneficia de ajutor social în perioada rece a anului din partea statului, familiile cu venituri mici trebuie să depună cereri la direcţiile locale de asistenţă socială şi protecţie a familiei.

Beneficiarii care au depus cerere în acest scop până în luna noiembrie vor primi suma calculată re­troactiv. În acelaşi timp, pentru cei care se vor adre­sa după ajutor mai târziu de noiembrie, plățile vor fi stabilite şi achitate doar pentru lunile ulterioare de­punerii cererii, au mai specificat reprezentanţii Biro­ului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com