15 noiembrie 2019
Chisinau
Social

„Agroindsind”, sindicatul care oferă protecţie social-economică membrilor săi

Loading
Social „Agroindsind”, sindicatul care oferă protecţie social-economică membrilor săi

Consiliul Uniunii Teritoriale (UT) Edineț a Sindicatelor „Agroindsind” i-a con­vocat recent pe liderii organizațiilor primare de sindicat într-o ședință, în cadrul căreia a fost evaluată activitatea sindicatului raional de ramură în anul 2018. Cei prezenți au audiat raportul statistic, executarea bugetului sindical pe anul precedent şi au aprobat bugetul sindical pentru 2019.

„Agroindsind”, sindicatul care oferă protecţie social-economică membrilor săi

arhivă personală

De asemenea, au fost examinate şi une­le chestiuni organizatorice, între altele fiind aleși noi membri ai Biroului executiv al sin­dicatului.

Stela Ciobanu, preşedinta Uniunii Terito­riale Edineț a Sindicatelor „Agroindsind”, a prezentat raportul și a moderat ședința. Ea a menţionat că principalele direcții de acti­vitate ale UT au vizat dezvoltarea dialogului social la nivel de teritoriu și unitate, protecţia social-economică a membrilor de sindicat, recrutarea, activitatea informaţional-educa­ţională, organizatorică şi financiară. Cea mai mare parte a organizațiilor primare a im­plementat protocolul–acord privind modi­ficarea şi completarea Convenţiei Colective la nivel de ramură din 22.06.2018 cu privire la majorarea salariului tarifar în agricultură pentru mecanizatori şi lucrătorii din sectorul zootehnic. S-a vorbit şi despre nouă Lege a salarizării din sistemul bugetar, despre așa-numitul „salariu al 13-lea”.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com