28 februarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Activişti sindicali din cadrul FSLC au fost familiarizaţi cu ultimele modificări la Convenţia colectivă

Loading
Fără categorie Activişti sindicali din cadrul FSLC au fost familiarizaţi cu ultimele modificări la Convenţia colectivă
Activişti sindicali din cadrul FSLC au fost familiarizaţi cu ultimele modificări la Convenţia colectivă

seminar-cultura

 

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC) a organizat recent, în co­operare cu CNSM şi cu Institutul Mun­cii, un seminar informativ cu genericul „Sindicatele în apărarea şi reprezentarea drepturilor şi a intereselor social-econo­mice ale membrilor de sindicat”.

 

La activitate au participat preşedinţii con­siliilor ramurale ale FSLC din 15 raioane, lideri şi activişti sindicali ai organizaţiilor sindicale primare din componenţa acestor centre sin­dical-teritoriale din cadrul FSLC.

Aspecte privind securitatea şi sănătatea în muncă pentru salariaţi au fost prezentate de către Gheorghe Burbulea, şef-adjunct al In­spectoratului Muncii al Sindicatelor.

Totodată, participanţii la seminar au fost interesaţi de reforma sistemului de pensiona­re, de modificarea legislaţiei muncii şi reforma sistemului de salarizare în sectorul bugetar, care urmează a fi adoptată. În acest context, Sergiu Sainciuc, vicepreşedinte al CNSM, a prezentat o informaţie amplă despre acţiuni­le şi propunerile de rigoare înaintate de către sindicate la reformele amintite.

Participanţii la seminar au discutat despre prevederile Convenţiei colective la nivel de ramură şi ultimele modificări operate la acest act juridic cu Tatiana Cazacu, şefa secţiei pro­tecţie juridică şi social-economică a FSLC. Asistența a fost informată şi despre cum se stabileşte sporul de compensare pentru munca prestată în condiţii nefavorabile pen­tru unii salariaţi din ramura culturii.

Seminare similare urmează a fi desfăşurate în municipiul Bălţi, cu participarea activului sindical din ramura culturii din raioanele de nord ale ţării, şi în oraşul Comrat, cu partici­parea activului sindical din UTA Găgăuzia.

 

Nadejda ANDRONIC,

vicepreşedintă a FSLC

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com