20 august 2019
Chisinau
Social

Accidentele de muncă, cercetate din nou de Inspectoratul de Stat al Muncii

Loading
Social Accidentele de muncă, cercetate din nou de Inspectoratul de Stat al Muncii
Accidentele de muncă, cercetate din nou de Inspectoratul de Stat al Muncii
enablelaw.com

La insistenţa sindicatelor, prerogativa de cer­cetare a accidentelor de muncă grave şi mor­tale a fost reatribuită Inspectoratului de Stat al Muncii printr-o modificare în legislație, pu­blicată pe 15 iunie 2018 în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform modificării în cauză, prin derogare de la prevederile Legii securităţii şi sănătăţii în munca, timp de un an de zile, atribuțiile legate de cerceta­rea accidentelor de muncă grave şi mortale vor fi exercitate de reprezentanţii Inspectoratului de Stat al Muncii.

Această instituţie a fost lipsită de prerogativa respectivă în contextul unei reforme a instituţiilor abilitate cu dreptul de a exercita controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător, iniţiate încă în 2016. Pe parcurs, dreptul de a cerceta accidente­le de muncă grave şi mortale a fost atribuit unor agenţii de stat, în număr de 10, care însă nu sunt pe deplin funcţionale nici în acest moment. În con­secinţă, această funcţie nu a putut fi exercitată pe parcursul mai multor luni de zile de nici o instituţie de stat.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com